Rapporteren voor dummies

03/04/2019

Rapporteren. Het is een taak die niet iedereen met evenveel plezier uitvoert. Toch is het rapporteren van statistieken zéér belangrijk, hoe kan je anders weten of je wel of niet goed bezig bent?

Ontdek in deze blogpost hoe je met een simpel rapport de meest belangrijke KPI’s kan blootleggen zodat je je hierop kan baseren wanneer je je campagnes wil optimaliseren.

1 Zorg dat je je data automatisch ontvangt

Stop met het gebruik van spreadsheets en PDF documenten. Zorg dat je data online beschikbaar is zodat je op elk moment van de dag je statistieken kan bekijken. Er bestaan meer dan genoeg tools die je hierbij helpen.

Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics, Google Datastudio, DashThis, … Belangrijk hierbij is dat je gebruik maakt van custom dashboards zodat je in één oogopslag de gevraagde statistieken ziet. Wanneer je dit niet doet en steeds opnieuw data moet filteren, vergroot je de kans op fouten en zal het maken van een rapport bovendien veel tijd in beslag nemen.

2 Leg op voorhand enkele KPI’s vast

Overleg met de klant welke statistieken hij belangrijk vindt. Een bepaalde Key Performance Indicatior (KPI) die in jouw ogen belangrijk is, kan voor de klant van minder belang zijn. Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat de KPI’s de nodige inzichten bieden zodat het project op termijn verder verbeterd kan worden.

De KPI’s die belangrijk zijn voor de klant en het reclamebureau kunnen dus verschillen. Dit maakt in principe niet uit want door verschillende dashboards aan te maken kan je op een eenvoudige manier intern en extern rapporteren.

3 Wees flexibel en combineer verschillende tijdspannes

Op basis van de doelen die worden vooropgesteld, kan je bepalen op welke tijdspanne er gerapporteerd moet worden. Wanneer je op lange termijn een bepaald doel wil behalen, dan is het goed om de cijfers elke maand te evalueren en te vergelijken met de vorige maand.

Op basis van die maandelijkse statistieken kan je dan snel zien of je aanpassingen werken of niet en het vooropgestelde doel dus behaald kan worden. Ook interessant om te doen is het vergelijken van statistieken verspreid over een langere periode (bv. jaren). Op die manier kan je de groeicurve mooi weergeven.

4 Trek de juiste conclusies

Een rapport of dashboard maken is één ding maar de juiste conclusie trekken is een andere zaak. Tracht een zo simpel mogelijke conclusie te bekomen die duidelijk maakt welke pijnpunten er zijn zodat deze gekoppeld kunnen worden aan mogelijke actiepunten.

Het doel van een conclusie moet zijn om verbeterpunten voor te stellen die op termijn de nodige resultaten opleveren. Deze verbeterpunten moeten helpen om het volgende rapport te creëren en analyseren.

Conclusie

Spendeer voldoende tijd in de opzet van kwalitatieve rapportage. Door juist en correct te rapporteren kan je enkel de juiste conclusies trekken en verbeterpunten vooropstellen.


Op zoek naar hulp bij de opzet van een dashboard of wil je graag weten hoe wij aan klanten rapporteren? Geef ons dan een seintje.