6 tips om hoger te scoren in Google

24/01/2019

Iedereen wil een website die hoog scoort in Google. Natuurlijk zijn de plaatsen bovenaan op de zoekresultatenpagina van Google beperkt en is het niet altijd gemakkelijk om beter te doen dan de concurrentie.

Wanneer je op Google gaat zoeken naar tips en tricks die moeten helpen om de SEO-score van jouw website te verbeteren, dan krijg je enorm veel zoekresultaten te zien. Het ene zoekresultaat al wat interessanter dan het andere.

Om het je gemakkelijk te maken hebben wij hier bij Browsbox de meest belangrijke tips samengevat in één artikel.

Tip 1: De titel van de pagina

Wil je met een bepaald zoekwoord hoog scoren in Google? Dan moet je dit zoekwoord zeker vermelden in de titels en subtitels van je pagina. Probeer op elke pagina één hoofdtitel te gebruiken, gevolgd door enkele subtitels.

Dit zorgt niet enkel voor een hogere score in Google, dit bevordert ook de leesbaarheid voor de website bezoekers.

Neem nu als voorbeeld deze pagina: https://browsbox.com/browsbox/de-browsbox-aanpak

Extra tip: een interessante tool die je kan helpen om de juiste zoekwoorden te vinden voor jouw website: https://trends.google.nl/trends/

Tip 2: Links van andere website

Zorg ervoor dat niet enkel Google maar ook andere websites linken naar je website. Hoe meer links naar jouw website wijzen, hoe belangrijker Google je website acht.

Maar let hier natuurlijk mee op. Niet elke link die naar je website verwijst, is evenveel waard. Kwalitatieve websites die in dezelfde sector als jou actief zijn, gaat Google belangrijker vinden dan de bakker om de hoek die linkt naar je website.

Probeer dus zeker links met andere websites uit te wisselen en kijk welk effect dit heeft op de SEO score van je website in Google.

Zo linken wij bij Browsbox naar onze referenties omdat wij weten dat deze links waardevol zijn voor Google.

Tip 3: Update regelmatig je website

Een website lanceren is gemakkelijk, maar diezelfde website hoog laten scoren in Google is een ander verhaal. Wanneer je hoog wil scoren in Google dan moet je maandelijks zoniet wekelijks nieuwe zaken toevoegen aan jouw website.

De meest eenvoudige manier om dit te doen, is door het publiceren van nieuwsberichten, het delen van realisaties, het schrijven van tips, … Blokkeer elke week een moment in je agenda zodat je voldoende tijd hebt om een nieuwsbericht te schrijven of een realisatie in de kijker te zetten. Met het Browsbox CMS kan je in slechts 30min. tijd een tekst schrijven die hoog scoort in Google.

Denk bij het schrijven zeker ook terug aan tip 1 zodat je de juiste zoekwoorden op de juiste plaats in de tekst toevoegt.

Tip 4: Hoe snel is jouw website?

Niet enkel de inhoud maar ook de snelheid van je website is belangrijk wanneer Google gaat bepalen hoe hoog je website scoort in Google.

Dit is natuurlijk iets wat je niet helemaal zelf in de hand hebt. Het webbureau of de webpartner waar je mee samenwerkt, moet rekening houden met de laatste trends betreffende webontwikkeling.

Weet je zeker dat dat het geval is? Zoveel te beter! Ben je niet helemaal zeker van je stuk? Denk dan zeker eens aan Browsbox. Een modern drag and drop content management systeem dat je toelaat om snel zaken aan te passen aan jouw website.

Hoe kan je de snelheid van je website wel zelf beïnvloeden? Door zeker geen foto’s te gebruiken van meer dan 1MB. Idealiter kan je best foto’s gebruiken van 70kb of minder.

Probeer hier dus rekening mee te houden bij de invulling van jouw website.

Tip 5: Maak landingspagina’s

Maak aparte landingspagina’s over je producten of diensten zodat je op een overzichtelijke manier jouw bezoekers kunt informeren. Deze landingspagina’s zorgen niet enkel voor een hogere SEO score, door gebruik te maken van dit type pagina’s kan je via marketingcampagnes bezoekers héél gericht de juiste informatie tonen.

Voeg bovenaan op elke landingspagina een hoofdtitel toe. Deze hoofdtitel moet dan weer zoekwoorden bevatten waarmee je hoog wil scoren in Google. Vervolgens kan je gebruik maken van tussentitels en alina’s om de meer te vertellen over jouw product of dienst.

Vergeet zeker niet enkele referenties, usp’s en CTA’s (call to actions) toe te voegen zodat bezoekers op een gemakkelijke manier contact met je kunnen opnemen.

Pagina’s aanmaken, bewerken of deactiveren kan op speelse wijze dankzij het Browsbox Content Management Systeem. Je kan met slechts 1 klik een pagina activeren of deactiveren.

Nood aan een goed voorbeeld? https://browsbox.com/browsbox/eenvoud-troef

Tip 6: Geef praktische tips weg

Probeer bezoekers nuttige informatie te geven. Praat niet alleen over jouw eigen product of dienst maar geef ook nuttige tips weg waar de bezoeker iets aan heeft.

Enkel dan zal je bezoekers interesseren! Iedereen praat altijd over de theorie maar natuurlijk is er nog een groot verschil tussen de praktijk en de theorie.

Schrijf enkel teksten die alle nodige informatie bevatten. Je wil toch niet dat bezoekers de antwoorden op hun vragen moeten gaan zoeken op een andere website?

Conclusie

Maak het jezelf en de bezoeker niet te moeilijk. Schrijf teksten die makkelijk leesbaar zijn. Een sterke titel gevolgd door nuttige info en tips moet voldoende zijn om de bezoeker op een correcte manier te informeren.

Wil je zien hoe dit kan met het Browbox CMS? Vraag dan nu een gratis login aan.