4 SEO-technieken die vandaag niet meer werken

15/11/2018

Scoort de website van jouw bedrijf niet (meer) goed in Google? Hoog tijd dan om hier verandering in te brengen. Dus googel je mogelijke SEO-technieken, met als resultaat een lange lijst van zoekresultaten. Maar let op! Sommige van die zoekresultaten zijn niet meer up to date. Google wijzigt namelijk regelmatig zijn zoekalgoritmes. Ook al ga je deze SEO optimalisaties dus toepassen, je zal hier geen betere resultaten mee behalen in Google.

Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we de SEO technieken die vandaag de dag niet meer werken hieronder opgelijst.

1 Overmatig gebruik van…

Overdrijven met iets is nooit goed. Ook dus niet bij het vermelden van keywords of links naar andere websites. Het gebruik van zoekwoorden waarmee je hoog wil scoren in Google in titels helpt, maar het heeft geen zin om deze zoekwoorden meerdere malen te herhalen in een titel of een bepaald keyword in elke titel te vermelden.

Net hetzelfde met interne links. Stop met het verstoppen van links op de website. Vaak worden er interne links toegevoegd op onopvallende plekken zodat deze ‘stiekem’ meer vermeld worden op de website.

Google weet dat deze praktijken plaatsvinden en dus zullen ze websites die misbruik maken van deze technieken bewust straffen en lager plaatsen in de zoekresultaten.


2 Verborgen content

Wanneer je echt creatief bent, dan heb je misschien al geprobeerd om keywords op een verborgen manier toe te voegen aan de website. Tekst achter een afbeelding plaatsen, keywords in dezelfde kleur als de achtergrond toevoegen, een klein lettertype gebruiken, …

Wees maar zeker dat dit niet werkt! Het heeft geen zin om deze techniek toe te passen want deze past niet binnen de Google richtlijnen.

3 Toevoegen van externe links

Gebruik maken van linkbuilding is een manier om jouw website hoger te laten scoren in Google. Het is een relatief makkelijke manier om hoger te scoren in Google. Echter moet je opletten dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor jouw ranking.

Enkel links naar kwalitatieve websites zullen door Google positief worden beoordeeld. Zorg er dus voor dat de website naar waar je linkt waardevolle informatie delen met hun bezoekers. Link dus niet naar websites met gastartikelen waarin veel andere links vermeld worden. Meestal gaat het dan om webpagina’s die misbruik maken van deze techniek.

Ook hier zal Google dus de nodige maatregelen treffen en je website lager plaatsen in de Google ranking.


4 Adverteren in AdWords voor een hogere positie in Google

Hoog scoren in Google kan je makkelijk doen door gebruik te maken van betalende advertenties bij Google AdWords. Veel bedrijven denken echter dat het gebruik van Google AdWords ook een positief effect heeft op de organische zoekresultaten van hun website in Google.

Hier is echter totaal niets van waar. Betalende advertenties worden op een andere manier weergegeven dan gratis zoekresultaten in Google. Het betalend en niet-betalend verkeer wordt door Google als apart gezien en dus heeft het geen zin te denken dat het gebruik van Google AdWords voor een hogere gratis ranking in Google zorgt.

Tip! Door gebruik te maken van Google AdWords kan je wel duidelijk zien welke keywords vaak worden worden ingegeven door bezoekers. Door deze zoekwoorden toe te voegen aan de inhoud van jouw website, kan je deze dus op een gratis manier hoger laten scoren in Google en budget besparen in Google AdWords.

Conclusie

De content van jouw website aanpassen zodat deze hoog scoort in Google is niet moeilijk. Schrijf niet voor jezelf maar voor jouw bezoekers. Als je dit in het achterhoofd houdt, dan zal je zien dat je teksten vlot leesbaar zijn en minder stroef in mekaar steken.

Denk even na met welke vragen jouw bezoekers zitten en tracht deze op een gestructureerde manier te beantwoorden. Vervolgens kan je deze teksten op de juiste plaatsen optimaliseren zodat deze hoger scoren in Google.

Vragen of hulp nodig bij het optimaliseren van jouw webteksten? Neem dan contact op met Browsbox.