4 onderdelen die bepalen hoe goed je website is

08/02/2019

Een website hebben is voor veel mensen of bedrijven voldoende. Of ze nu wel of niet vindbaar zijn via Google maakt hun eigenlijk niet zoveel uit. Maar is dat wel de juiste denkwijze? Welk nut heeft een website als deze bijna geen bezoekers krijgt of wanneer deze eigenlijk geen nieuwe klanten oplevert…

Browsbox legt je in 4 stappen uit waarom jouw website het misschien minder goed doet dan je verwacht had. Gelukkig lijsten wij in deze blogpost niet enkel de problemen op, wij bieden ook de nodige oplossingen aan zodat je website ook hoog gaat scoren in Google en dus op termijn ook nieuwe klanten zal aantrekken.

1 Is het design van je website belangrijk?

De eerste 10 seconden zijn cruciaal wanneer iemand je website bezoekt. Tijdens deze eerste seconden maakt de bezoeker al direct een evaluatie van je website. Spreekt het design mij aan? Zie ik onmiddellijk wat ik zoek? Moet ik zoeken naar bepaalde items?

Is de evaluatie positief, dan zal de bezoeker verder gaan rondkijken op jouw website. Is dit niet het geval, dan zal de bezoeker snel wegklikken. Daarbovenop is de kans dat de bezoeker in de toekomst nog terugkeert naar je website klein. Zorg er dus voor dat die eerste indruk goed is.

Focus daarom niet enkel op het design van je website. Een mooi design is belangrijk maar een duidelijke structuur is misschien nog net iets belangrijker dan mooie foto’s of kleuren. De belangrijkste items moeten in het oog springen zodat de bezoeker in één oogopslag de gevraagde info te zien krijgt.

Je wil tenslotte toch dat bezoekers zo lang mogelijk op je website blijven zodat je hen kan overtuigen van jouw producten of diensten?

2 Is je website onbruikbaar op smartphone?

Je website moet responsive zijn, dit is gewoon een must. Een responsive website is een website die zich aanpast aan het toestel van de bezoeker. Dit betekent dat je website zowel op desktop, tablet en smartphone goed lees- en bruikbaar is.

De eerste zoekopdracht van een bezoeker vindt vaak plaats via smartphone. Wanneer je website niet mobielvriendelijk is, zal deze ten eerste al héél moeilijk te vinden zijn via Google en ten tweede zo goed als onbruikbaar zijn op mobiel. De kans dat een tweede bezoek via desktop volgt, zal dus zéér klein zijn.

Je website moet dus zowel op smartphone, tablet als desktop makkelijk toegankelijk zijn als je geen bezoekers wil verliezen.

3 Is je website traag?

Je herkent het wel, tegenwoordig moet alles snel gaan. Wanneer iemand zoekt naar een bepaald product of naar een oplossing voor zijn of haar probleem, dan moet de gevraagde oplossing natuurlijk zo snel mogelijk volgen.

Als dus iemand via Google op je website terecht komt en je website laadt niet snel genoeg in, dan is de kans groot dat de bezoeker weg is. Vaarwel (potentiële) nieuwe klant.

Hetzelfde geldt voor Google. Je wil natuurlijk dat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google getoond wordt. Wel, dan is niet enkel de inhoud van je website belangrijk, ook de snelheid is één van de vele parameters van Google die bepaalt op welke positie je website getoond wordt in de zoekresultaten.

Wil je zelf testen of je website snel genoeg is? Gebruik dan deze gratis tool en ontdek hoe snel je website nu werkelijk is.

Heb je vragen omtrent de resultaten van de speedtest van jouw website? Aarzel niet en neem contact met ons op.

4 Zijn de teksten van je website niet up to date?

Goed nieuws: je krijgt bezoekers op je website! Slecht nieuws: het laatste nieuwsbericht dat je hebt gepubliceerd is al meer dan 6 maanden oud.  Gevolg: bezoekers denken dat de info op je website niet meer relevant is. Je website straalt dus niet het nodige vertrouwen uit dat nodig is om een bezoeker over de streep te trekken.

Maak wekelijks voldoende tijd om je website aan te passen. Zorg ervoor dat de inhoud op je website relevant is. Deel leuke nieuwtjes met je bezoekers en probeer het niet altijd te ‘zakelijk’ te houden. Bezoekers willen ook weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Je moet dus geen schrik hebben om deze informatie te delen met je bezoekers via de website, Facebook, Instagram, …

Conclusie

Heb je na het lezen van deze blogpost het gevoel dat je website toch niet zo goed in mekaar steekt? Twijfel dan niet en vraag een gratis Browsbox demo aan.

Met Browsbox kan je op een héél makkelijke manier de teksten, foto’s van je website aanpassen, de laadtijden van je website gaan zeker voldoen aan de eisen van je bezoekers en Google en tenslotte mag je zeker zijn dat wij voor jou een uniek design maken dat zowel op desktop, tablet als smartphone mooi wordt weergegeven. Jouw website gaat dus op elk toestel makkelijk te gebruiken zijn.