3 redenen waarom social media deel moet uitmaken van je communicatiestrategie

02/05/2019

Als bedrijf is het belangrijk om te weten met welke valkuilen en opportuniteiten je rekening moet houden wanneer we spreken over communicatiestrategie. Welke kanalen allemaal ingezet moeten worden om te communiceren over je merk, product of dienst hangt natuurlijk af van welke doelgroep je wil bereiken.

De kans dat je gebruik gaat maken van social media is echter zéér groot. Ontdek in deze blogpost 3 redenen waarom social media nu en in de toekomst deel moet uitmaken van je communicatiestrategie.

1 Speel met verschillende formaten

Video, foto of tekst, het maakt allemaal niet uit. Via de bestaande social media kanalen kan je communiceren in het formaat dat jou het best ligt en die je doelgroep natuurlijk het meest aanspreekt.

Je kan met andere woorden op een eenvoudige manier testen welk type content wel succes heeft bij jouw potentiële klanten. Bovendien zijn de mogelijkheden oneindig en kan je kiezen om een live videoverslag te doen, een wedstrijd te organiseren, vragen te stellen aan jouw volgers, …

Daarnaast heb je hier niet eens een desktop of laptop voor nodig maar kan je gewoon aan de slag met je smartphone.

2 Interactie met je doelgroep

Vragen stellen, reageren, liken, … interactie creëren was nog nooit zo makkelijk via social media. Kies voor die 1 op N communicatie en reageer nadien persoonlijk op de reacties van je volgers.

Deze manier van communiceren is de beste manier om op termijn potentiële klanten te overtuigen van jouw product of dienst. Door op een kwalitatieve manier te reageren op opmerkingen of vragen van jouw volgers, ga je hun vertrouwen winnen en zullen ze jou sneller geloven wanneer je een nieuwe boodschap deelt.

Zorg er dus voor dat de social media kanalen die je inzet, dynamische kanalen worden met veel interactie.

3 Het bereik is immens

Wanneer je met een beperkt budget veel mensen wil bereiken, dan is social media de ‘way to go’. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan via de bestaande social media kanalen een bericht posten en dit vervolgens ook gaan promoten door hier budget voor vrij te maken. Je bent dan m.a.w. aan het adverteren.

Nu, om veel mensen te bereiken, moet je niet altijd adverteren. Wanneer je weet welke content gesmaakt wordt door je doelgroep, kan je hier op gaan inspelen. Kies voor kwalitatieve berichtgeving die waardevol is voor een grote groep mensen.

Pas het formaat van het bericht aan aan het social media kanaal dat je wil inzetten. Een bericht dat gedeeld wordt via Facebook of LinkedIn kan er dus anders uitzien terwijl de inhoud wel dezelfde is.

Let bovendien ook op het tijdstip voor het posten van een bericht. Dit kan een belangrijke factor zijn die bepaalt hoe vaak je bericht gedeeld wordt door je doelgroep.

Conclusie

Social media moet deel uitmaken van elke communicatiestrategie. Of je product of dienst nu al jaren bestaat of gloednieuw is. Door op een juiste manier te communiceren kan je jouw doelgroep bereiken. Onderzoek welk social media kanaal voor jou het meest interessant is en ga aan de slag.