3 redenen waarom je maandelijks je website moet updaten

21/05/2019

Voor wie het nog niet wist, je website regelmatig updaten met nieuwe content heeft een positieve invloed op de vindbaarheid in Google. Veel bedrijven denken dat ze slechts éénmaal een inspanning moeten leveren om een goede positie in Google te verkrijgen, maar het tegendeel is echter waar.

Google beloont websites waarbij de content up to date is. Ontdek hieronder 3 redenen waarom je maandelijks een nieuw nieuws- of blogbericht moet publiceren.

1 Google vindt dit belangrijk

Het updaten van je website is belangrijk om de vindbaarheid in Google te verbeteren. Google vindt het goed dat websites up to date zijn en relevante informatie bevatten die de bezoeker correct informeert.

Wanneer je dus een statische website hebt, dan zal na verloop van tijd het zoekresultaat van je website zakken en dus een minder goede positie krijgen. Dit heeft als gevolg dat je minder bezoekers zal aantrekken, wat dan weer een negatief effect kan hebben op je omzet.

Al lijkt het dus een overbodige opdracht, op lange termijn kan het niet updaten van je website negatieve gevolgen hebben voor het hele bedrijf.

2 Bezoekers zien het graag

We hebben tot nu toe enkel over Google gesproken, maar ook website bezoekers vinden het belangrijk dat de inhoud die terug te vinden is op je website up to date is. Wanneer je naar een website surft en je ziet dat het laatste nieuwsbericht dateert van één jaar geleden, dan heb je niet meteen het gevoel dat je de meest relevante informatie aan het lezen bent.

Maak dus ook een goede indruk op de bezoekers van je website door ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe nieuws- of blogberichten publiceert, zodat deze mensen zien dat je up to date bent en je hen met zekerheid kan verder helpen.

3 Wees je concurrent te slim af

Wanneer je elke maand opnieuw zorgt voor een nieuw nieuwsbericht of een update van een bestaand blogbericht, dan ga je op lange termijn je concurrenten te slim af zijn. Door ervoor te zorgen dat je website via verschillende pagina’s hoog scoort in Google, ga jij meer (gratis) bezoekers aantrekken en heb jij dus ook de kans om van deze bezoekers klanten te maken.

Doe je dit niet, dan kan het natuurlijk zijn dat jij op lange termijn verliest van je concurrenten omdat zij destijds wel de nodige tijd hebben geïnvesteerd in de website.

Zorg er gewoon voor dat je online actief bent zodat de inspanningen die je levert op lange termijn renderen. Hulp nodig bij het schrijven van copy? Contacteer ons dan!